Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 14:23
  • 34-åringen hade fastnat på en övervakningskamera när han snattade hygienartiklar. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Mannen stod åtalad för att, i december 2014, ha stulit raknings- och nagelvårdstillbehör från en butik i Mariehamn till ett värde om totalt drygt 800 euro.

Mannen erkände att han stulit varor för cirka 100 euro. Av övervakningsbilder framgår också att mannen plockat två föremål från en butikshylla och gått iväg. Tingsrätten konstaterar dock att det inte går att urskilja vilka varor mannen tillgripit och att det är möjligt att det funnits andra gärningsmän som gjort att vissa varor saknats på hyllorna. Att mannen erkänt att han tagit varor för 100 euro klassas av tingsrätten som snatteri men eftersom det gått över två år från händelsen till dess mannen delgivits stämningen, i mars 2017, preskriberas åtalsrätten som för snatteri är två år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »