• 34-åringen hade fastnat på en övervakningskamera när han snattade hygienartiklar. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 14:23

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Mannen stod åtalad för att, i december 2014, ha stulit raknings- och nagelvårdstillbehör från en butik i Mariehamn till ett värde om totalt drygt 800 euro.

Mannen erkände att han stulit varor för cirka 100 euro. Av övervakningsbilder framgår också att mannen plockat två föremål från en butikshylla och gått iväg. Tingsrätten konstaterar dock att det inte går att urskilja vilka varor mannen tillgripit och att det är möjligt att det funnits andra gärningsmän som gjort att vissa varor saknats på hyllorna. Att mannen erkänt att han tagit varor för 100 euro klassas av tingsrätten som snatteri men eftersom det gått över två år från händelsen till dess mannen delgivits stämningen, i mars 2017, preskriberas åtalsrätten som för snatteri är två år.

Fler Nyheter

Flera viktiga frågor lyftes under nordiskt socialministermöte

Social-och hälsovårdsminister Wille Valve poängterade vikten av att nordiska legitimationer för läkare och vårdpersonal behandlas inom en rimlig tid under nordiska socialministermötet i Uppsala på torsdagen.

Nils Torvalds kräver förklaring av EU-kommissionär om vårfågeljakten

Europaparlamentariker Nils Torvalds kräver att kommissionen ska ta politiskt ansvar för sitt beslut om att dra Finland till EU-domstolen på grund av den åländska vårfågeljakten

Tror på gammelmedias revansch

Anders Mellbourn och Olof Ehrenkrona intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Det är de alternativa medierna som har trovärdighetsproblem just nu och gammelmedia gör revansch. Det säger Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona som är en av deltagarna i dagens Kastelholmssamtal.

Varg i Södersunda?

I går kväll vid klockan 20.20 såg två personer något som de bedömer var en varg i Jomala Södersunda, i närheten av skolan.

Mobilen en trygghet för ensamma elever

Mobiltelefonen kan fungera som en trygghet för ensamma elever. Det anser elevråden i stadens skolor, lärare, kuratorer och skolpsykologer.

Ömsen bygger ut

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, planerar bygga till sin lokal på Köpmansgatan 6 med cirka 900 kvadratmeter.

Lumparland skickar ut invånarenkäter

Kommunstyrelsen i Lumparland ska nu skicka ut en invånarenkät till personer i kommunen fyllda 18 år för att få höra kommuninvånarnas åsikter om en reform av kommunstrukturen på Åland.

Fritidssekretare vald efter omröstning

Det krävdes omröstning när kommunfullmäktige i Lemland i går valde en ny fritidssekreterare.

Kumlinge diskuterar kommunstrukturen

Kumlinge kommun ordnar tre träffar för att informera intresserade om landskapsregeringens förslag till lagstiftning om en ny kommunstruktur.