• Fredrik Fredlund säger att han inte ser en kommande dom som ett hinder för att fortsätta som lagtingspolitiker.
Publicerad: måndag, 6 mars, 2017 - 17:21, uppdaterad: måndag, 6 mars, 2017 - 17:22

Fredlund tillbaka i lagtinget

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund, Obunden samling, har åter intagit sin stol i lagtinget efter en längre tids sjukskrivning.

Det var efter att han blev misstänkt för kvinnomisshandel i början på december förra året som han sjukskrev sig. Rättegång har ännu inte hållits, men tingsrätten har utdömt besöksförbud för Fredrik Fredlund gentemot kvinnan. Till Ålands Radio säger Fredrik Fredlund att han inte ser en eventuell dom mot honom som ett skäl att stiga av förtroendeuppdraget.

- Det har ingenting att göra med mitt arbete här, säger han.

Fler Nyheter

Föreningar vill sköta fiskefyrar

Vi är intresserade av att driva ett projekt i syfte att få igång fiskefyrarna igen. Det skriver Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap till landskapsregeringen.

Kulturbyrån vill höras om vägplaner

Så snart som möjligt efter att en kommun fattat beslut om att påbörja vägplaneringsarbeten och andra infrastrukturprojekt bör kommunen hålla ett samråd med landskapsregeringen.

Saltvik bidrar till skolavslutningsfest

600 euro ger Saltviks skol- och bildningsnämnd till Folkhälsan för ett evenemang som planeras i samband med skolavslutningen i vår.

Pleijel valdes till ordförande

Christian Pleijel från Kökar valdes förra veckan till styrelseordförande i Nordiska skärgårdssamarbetet.

Fyra testade gatuhundar saknar skydd mot rabies

Veterinär Mohammad Jaber Alipour intervjuas av Marika Kvarnström
Tre adopterade gatuhundar från Rumänien saknar helt skydd mot den smittsamma sjukdomen rabies och en hund har inte tillräckligt skydd mot sjukdomen.

Ny vd utsågs på Plasto

Bruno Carlson har utsetts till ny vd för Plastogruppen.

Tullen vill höra postpersonal igen

I morgon och på onsdag håller tullen kompletterande förhör med flera av de som tidigare förhörts i utredningen där Åland Post misstänks för grovt skattebedrägeri, grovt dopingbrott, smuggling och olovlig utövning av ett yrke inom hälso- och sjukvården.

Sommarsalongens konstnärer utsedda

Intresset för att medverka i Önningebymuseets sommarsalong med temat flykt blev slutligen stort: 37 konstärer lämnade in 105 verk innan den förlängda anmälningstiden gick ut.

Moped och bil krockade

En mopedist körde in i sidan på en bil i Finström Godby nu på morgonen.