Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 maj, 2017 - 15:16Uppdaterad: torsdag, 11 maj, 2017 - 15:21
  • Lagtingsledamot Fredrik Fredlund och den kvinna som han tidigare misstänks ha misshandlat har kommit överens om en ömsesidig förlikning. Foto: Jonathan Borg.

Fredlund har förlikats

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund och den kvinna som han tidigare misstänks ha misshandlat har kommit överens om en ömsesidig förlikning.

Det framkom i tingsrätten i dag när kvinnan hade lämnat in en ansökan om att besöksförbudet för Fredlund skulle upphävas direkt. Tingsrätten dömde den 26 januari i år Fredlund till besöksförbud i ett år.

Ingen av parterna var på plats i tingsrätten, men kvinna skulle höras per telefon eftersom hon befinner sig utomlands. Tingsrätten lyckades inte få tag i kvinnan och därför fortsätter förhandlingen fredagen den 26 maj. Domare Irina Wikström ville höra kvinnan innan hon ger sitt utlåtande.

Även om parterna har förlikats så kan ärendet gå till domstol, det är upp till åklagaren att bestämma. Men den misstänkta misshandeln har ännu inte nått åklagarens bord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »