• Lagtingsledamot Fredrik Fredlund och den kvinna som han tidigare misstänks ha misshandlat har kommit överens om en ömsesidig förlikning. Foto: Jonathan Borg.
Publicerad: torsdag, 11 maj, 2017 - 15:16, uppdaterad: torsdag, 11 maj, 2017 - 15:21

Fredlund har förlikats

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund och den kvinna som han tidigare misstänks ha misshandlat har kommit överens om en ömsesidig förlikning.

Det framkom i tingsrätten i dag när kvinnan hade lämnat in en ansökan om att besöksförbudet för Fredlund skulle upphävas direkt. Tingsrätten dömde den 26 januari i år Fredlund till besöksförbud i ett år.

Ingen av parterna var på plats i tingsrätten, men kvinna skulle höras per telefon eftersom hon befinner sig utomlands. Tingsrätten lyckades inte få tag i kvinnan och därför fortsätter förhandlingen fredagen den 26 maj. Domare Irina Wikström ville höra kvinnan innan hon ger sitt utlåtande.

Även om parterna har förlikats så kan ärendet gå till domstol, det är upp till åklagaren att bestämma. Men den misstänkta misshandeln har ännu inte nått åklagarens bord.

Fler Nyheter

Föreningar vill sköta fiskefyrar

Vi är intresserade av att driva ett projekt i syfte att få igång fiskefyrarna igen. Det skriver Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap till landskapsregeringen.

Kulturbyrån vill höras om vägplaner

Så snart som möjligt efter att en kommun fattat beslut om att påbörja vägplaneringsarbeten och andra infrastrukturprojekt bör kommunen hålla ett samråd med landskapsregeringen.

Saltvik bidrar till skolavslutningsfest

600 euro ger Saltviks skol- och bildningsnämnd till Folkhälsan för ett evenemang som planeras i samband med skolavslutningen i vår.

Pleijel valdes till ordförande

Christian Pleijel från Kökar valdes förra veckan till styrelseordförande i Nordiska skärgårdssamarbetet.

Fyra testade gatuhundar saknar skydd mot rabies

Veterinär Mohammad Jaber Alipour intervjuas av Marika Kvarnström
Tre adopterade gatuhundar från Rumänien saknar helt skydd mot den smittsamma sjukdomen rabies och en hund har inte tillräckligt skydd mot sjukdomen.

Ny vd utsågs på Plasto

Bruno Carlson har utsetts till ny vd för Plastogruppen.

Tullen vill höra postpersonal igen

I morgon och på onsdag håller tullen kompletterande förhör med flera av de som tidigare förhörts i utredningen där Åland Post misstänks för grovt skattebedrägeri, grovt dopingbrott, smuggling och olovlig utövning av ett yrke inom hälso- och sjukvården.

Sommarsalongens konstnärer utsedda

Intresset för att medverka i Önningebymuseets sommarsalong med temat flykt blev slutligen stort: 37 konstärer lämnade in 105 verk innan den förlängda anmälningstiden gick ut.

Moped och bil krockade

En mopedist körde in i sidan på en bil i Finström Godby nu på morgonen.