Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2012 - 13:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Framskjutna investeringar oroar lib

Största oppositionspartiet liberalerna tycker att det är oroande att landskapsregeringen vill skjuta på viktiga investeringar, som till exempel Gullåsen, för att spara. Det vore enligt liberalerna bättre att spara på olika driftskostnader. Dessutom anser de att Ålands Radio och TV ska finansieras via skatten, enligt den modell som ska tas i bruk i riket under 2013. Det sa lagtingsgruppens ordförande Mats Perämaa under dagens pressinformation. För att en sådan lösning ska bli möjlig krävs det en överenskommelse som gör att riksmyndigheterna kan ta in denna skatt också på Åland. Det behövs även en ny lag för att landskapsregeringen ska kunna starta en fond för att ta hand om de skattemedel som ska användas för att finansiera verksamheten vid Ålands Radio och TV. -Det viktigaste med denna modell är att man garanterar oberoendet för Ålands Radio, säger partiordförande Viveka Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »