Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2011 - 13:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fräcka fåglar stör på uteserveringarna

Måsar och kajor är ett stort problem på stadens uteserveringar. Fåglarna sitter och väntar på att gästerna ska gå i från bordet och dyker sedan snabbt ned för att plocka åt sig av godbitarna. -Fåglarna blir allt fräckare, och det går inte att lura dom med någon form av fågelskrämmor, så det enda som gäller är att minska antalet fåglar. Det säger Micke Andersson som driver serveringen Eat.Magnus Eriksson som är miljöskyddsinspektör vid Ålands miljö- och hälskoskyddsmyndighet, ÅMH, säger att det är krögarnas ansvar att ha rutiner som minskar fåglarnas benägenhet att vistas vid uteserveringarna. -Man måste plocka bort resterna direkt och ha lock på alla soptunnor. Hjälper inte det får man skjuta bort de fräckaste fåglarna, men det kräver tillstånd,säger Magnus Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »