Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 november, 2020 - 05:49Uppdaterad: onsdag, 11 november, 2020 - 10:37

Fortsatt splittring i regeringen

Sprickan inom regeringsblocket gällande frågorna om kommunstrukturen och skärgårdens infrastruktur gjorde sig påmind i gårdagens lagtingsdebatt om landskapsregeringens budgetförslag.

Moderaternas lagtingsledamot Tage Silander sa i sitt gruppanförande att ”nöjdhetsindexet inom den moderata lagtingsgruppen varierar”. Han tror inte att den nuvarande strategin med frivillighet som förfarande gällande kommunsammanslagningar leder någonvart. Inte heller landskapsregeringens två mest omtalade infrastrukturprojekt – tunnel till Föglö och en bro till Vårdö – kommer att förverkligas inom en snar framtid, menar Tage Silander.

Också regeringspartiet Obunden samling uttryckte missnöje gentemot budgetförslaget genom lagtingsledamot Marcus Måtar. Han sa att partiet inte är bekväm med att låna pengar till landskapets budget, och att man bör se över den offentliga sektorn.

-I den privata sektorn har vi sett samarbetsförhandlingar, permitteringar och uppsägningar. Vi har inte sett nånting sånt i den offentliga sektorn och det är kanske inte hållbart i längden att vi ska vara befriade från det i landskapet, sa han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »