Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 september, 2022 - 16:50
  • Oppositionen var fortsatt kritiska till solcellsstödet.

Fortsatt kritik mot solcellsstödet

Kritiken mot landskapsregeringens hantering av solcellsstöd fortsatte att hagla under lagtingsdebatten på måndagseftermiddagen.

Som Ålands Radio har rapporterat om beviljade landskapsregeringen solcellsstöd till privatpersoner trots att de budgeterade medlen för ändamålet var slut.

Och enligt finans- och näringsutskottet var hanteringen formellt felaktig, men tydligt är att majoriteten är mer förlåtande än oppositionen.

Utskottets ordförande Jörgen Pettersson betonade att också tidigare landskapsregeringar har gjort sig skyldiga till samma sak och att det inte rör sig om någon budgetöverskridning eftersom man flyttade över medel från ett moment till ett annat.
- Man kan faktiskt kalla det för ett exempel på pragmatism och att det alltid är bättre att göra något än inget, sa han.

Jörgen Pettersson fick mothugg av oppositionen.
- Jag blir oroad för rättsstaten Åland när jag hör finans- och näringsutskottets ordförande resonera kring att landskapsregeringen inte de facto behöver följa lagstiftningen, sa Ingrid Zetterman (Lib)

- Jag tycker att utskottets ordförande försöker skapa rationella eftersanningar som inte riktigt stämmer överens med verkligheten, sa Camilla Gunell (S).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »