Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 augusti, 2020 - 10:36Uppdaterad: tisdag, 4 augusti, 2020 - 14:36

Fortsatt hög arbetslöshet på Åland

Den rådande coronavirussituationen och de restriktioner som för närvarande råder på Åland har fortsättningsvis mycket stora konsekvenser för sysselsättningsläget på den åländska arbetsmarknaden.

Det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

I juli var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 11,2 procent, jämfört med juni då det relativa arbetslöshetstalet var i genomsnitt 12,7 procent. Statistiken visar även att under de två sista veckorna i juli fram till den 1 augusti minskade arbetslösheten med 51 personer.

Som Ålands Radio rapporterade om i juni kan situationen på den åländska arbetsmarknaden jämföras med 90-talets recession. Åsub påpekar att även om antalet arbetslösa arbetssökande är betydligt högre än under normala omständigheter så består en betydande del av de arbetssökande av permitterade personer.

Ungefär 47 procent, alltså 1173 personer, av de arbetssökande personerna var arbetslösa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »