Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 april, 2018 - 16:02
  • Centerns Veronica Thörnroos vill vänta med en eventuell anhållan om extra anslag. Arkivfoto Malin Lundberg

Fortsatt debatt om extra anslag

Frågan om tajmingen för landskapsregeringens förslag om anhållan till riket om extra anslag för att säkerställa landskapets framtida infrastrukturella funktioner vållade forstatt debatt i lagtinget idag.

Landskapsregeringen beskylldes för avsaknaden av lyhördhet från oppositionen om man anhåller om 45 miljoner euro från riket för att bekosta både nya broar och renoveringar av gamla och att man inte har tillräckligt bred enighet bakom beslutet i en så pass stor och viktig externpolitisk fråga.

Landskapsregeringen å sin sida hänvisade till att besluten om kortruttsprojektet och brorenoveringar redan är fattade i lagtinget och att det i botten finns ett majoritetsbeslut som man nu borde ta chansen att söka extern finansiering för.
Ärendet remitterades till finans och näringsutskottet för behandling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »