Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 april, 2020 - 16:19Uppdaterad: onsdag, 1 april, 2020 - 18:27
  • Sedan fem dagar tillbaka har ingen testats positivt för covid-19 på Åland. Foto: Eva Ringbom

Fortsatt åtta smittade på Åland

Provtagningen av misstänkta covid-19-fall fortsätter.

Provtagningen av misstänkta covid-19-fall fortsätter. Totalt har 243 prover tagits varav 210 svar kommit sedan i går. Inga nya positiva test har kommit tillbaka från Åbo, rapporterade landskapsläkare Knut Lönnroth vid dagens presskonferens.
Det betyder att det fortsättningsvis finns åtta smittade på Åland varav sju egenvårdas i hemmet och en är flyttad till sitt hemsjukhus i riket.
- Vi får en del frågor om hur man ska tolka det här, att det gått fem dagar utan några positiva test. Betyder det att vi sett en puckel redan och att epidemin dalar på Åland? Nej, det betyder det inte. Man ska förvänta sig slumpmässigt stora variationer. Det finns inget som säger att vi inte har flera bekräftade fall i morgon eller övermorgon, säger Knut Lönnroth.

RÄTTELSE: En tidigare version av den här artikeln uppgav felaktigt att 342 prover tagits. Den korrekta siffran är 243.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »