Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 augusti, 2022 - 12:42

Fortkörningar och rådjurskrockar

Under de senaste dagarna har polisen hållit trafikkontroller på olika platser runt om i landskapet och flera förare körde fortare än vad som är tillåtet.

Fem förare fick böter för att ha kört för fort, toppnoteringen var på Lemlandsvägen där en förare klockades för 145 kilometer i timmen på 90-väg. Föraren fick tillfälligt körförbud och polisen fortsätter utreda händelsen som grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Ytterligare två förare fick tillfälliga körförbud på grund av överhastigheter.

En annan förare fick böter för att bilens däck inte hade tillräckligt mönsterdjup. Bilen hade dessutom så kallad toningsfilm på bägge främre sidorutorna och på framrutan, vilket inte är tillåtet.

Under de senaste två dygnen har det också anmälts om flera kollisioner med rådjur. Händelseplatserna har varit Ämnäs och Emkarby i Finström och Granboda i Lemland. Kollisioner med rådjur sker oftast vid skymning, så polisen uppmanar till försiktighet vid dessa tider.

I går tisdag fick polisen ett samtal om en snattare i Mariehamn som tagits på bar gärning i en butik. Personen identifierades och delgavs böter för snatteri.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »