Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 maj, 2011 - 14:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fortfarande inga arbetslistor till lr

Landskapsregeringen har fortfarande inte fått in förslag på nya arbetstidslistor från sjöbefälet ombord på landskapets färjor. Den förlängda tidsfristen gick ut i dag.- Vi har fått någon sorts svar, men det här måste processas och vi kanske måste ha ett möte med dem, säger landskapets rederichef Kaj Jansson.Arbetsgivaren har begärt av befälen ombord att få förslag på nya arbetstider som skulle eliminera de regelmässiga övertider på flera timmar som man har nu ombord.Från befälhavarnas sida har man kommit överens att inte säga någonting offentligt innan man fått arbetsgivarens motdrag.- Men vi förväntar oss en varning, de har ju sagt flera gånger att en sådan skall delas ut, säger en befälhavare, som vill vara anonym.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »