Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 maj, 2021 - 14:13Uppdaterad: onsdag, 19 maj, 2021 - 15:05
  • I dag avslutades mordrättegången. Arkivbild.

Försvaret: Kanske ingen av kvinnorna är skyldiga

När den yngre kvinnans ombud Markus Hamro-Drotz höll sin slutplädering via länk från Åbo fängelse i tingsrätten i dag, fortsatte han hävda hennes oskuld i det så kallade Eckerömordet.

Han menade också att den infekterade vårdnadstvisten med den mördade exmaken inte har något att göra med vad han utsatts för.
- Det är helt irrelevant ur vår synvinkel, sa Markus Hamro-Drotz.
Beträffande kvällen för mordet sa han att ingen bevisning styrker att hon varit vid gärningsplatsen. Vidare framhöll han att det inte heller är klarlagt om den andra kvinnan varit på platsen, han anser att hennes vittnesmål inte helt hänger ihop med den rekonstruktionsfilm som gjorts med polisen.
- Ett medgivande eller utpekande i ett brottmål har mycket lågt bevisningsvärde.
Den äldre kvinnans ombud Riikka Nyström ansåg att bevisningen styrker kvinnans berättelse. Hon sa att kvinnan inte begått mordet, även om hon medger att hon varit på platsen.
- Hon har uppfattat att planerna varit en fantasi och lek under den infekterade vårdnadstvisten. Innerst inne trodde hon sedan att hon skulle kunna stoppa händelsen som hon gjorde vid ett tidigare tillfälle, sa Riikka Nyström.
Kvinnorna hålls fortsatt häktade i väntan på dom den 2 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »