Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2011 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Förstörda stenåldersboplatsen<br>mycket fyndrikare än väntat

Rester av en hyddbotten, en stenhuggares verktygslåda uppenbart undanstoppad för senare bruk, och också rester av keramik. Det hittade arkeologer från museibyrån när de nu i november grävde ut resterna av den förstörda stenåldersboplatsen i Långbergsöda som för ett år sedan användes som sandtäkt. -Vi hittade mycket mer fynd än jag hade väntat mig, säger Kim Darmark, en av arkeologerna som nu äntligen kunde undersöka platsen sedan Högsta förvaltningsdomstolen gett klartecken för det. Fynden finns nu i Ribacka för katalogisering, och resterna av boplatsen har grävts fast med en skyddsmur av sand mot erosion. Polisutredningen om sandtäkten ligger hos landskapsåklagaren och där avancerar fallet ingenstans mera i år uppger man.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »