Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2019 - 11:36
  • Försök till grov misshandel, blev tingsrättens dom. Foto: Malin Lundberg.

"Försök till grov misshandel" efter knivbråk

Tingsrätten dömer en man i 40-årsåldern för försök till grov misshandel. Straffet blir villkorligt fängelse i 1 år och 6 månader samt ett mindre skadestånd.

Händelsen inträffade i en bostad i Strandnäs i Mariehamn under sommaren 2017, under en kväll när alla inblandade hade druckit mycket alkohol. Enligt åklagaren ska den nu dömde mannen ha begått fysiskt våld mot en annan man genom att knuffa honom och sedan upprepade gånger hugga mot hals och bröstkorg. I samband med detta ska den attackerade mannen ha värjt sig med sina händer och en tv-skärm. Även en tredje man befann sig i lägenheten, och enligt åklagaren ska den nu dömde mannen ha hotat att döda alla som befann sig i lägenheten. Åklagaren yrkade på att mannen i första hand skulle dömas till försök till dråp, men tingsrätten går alltså inte på åklagarens linje utan väljer rubriceringen försök till grov misshandel. Detta på grund av att tingsrätten visserligen anser det bevisat att mannen tagit fram sin fällkniv. Målsägandes sårskador bedöms som lindriga, däremot är det bestyrkt att han utsatts för riktade hugg. Tingsrätten anser det däremot inte styrkt bortom rimligt tvivel att den nu dömde uttalat ett trovärdigt dödshot och inte heller att intentionen var att döda.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »