Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 maj, 2019 - 17:14Uppdaterad: måndag, 27 maj, 2019 - 17:15

Förslag om vindkraftsstöd får kritik från båda sidor

Finans- och näringsutskottet rekommenderar att landskapsregeringens förslag om stöd för energiproduktion genom vindkraft ska antas, men att ändringar görs i 12 av 21 punkter i förslaget.

- I efterhand kanske lagförslaget borde ha tagits tillbaka i ett tidigt skede, men med de ändringar vi föreslår rekommenderar utskottet nu att det antas, Petri Carlsson (M), finans- och näringsutskottets ordförande.
Veronica Thörnroos (C) kritiserar den sittande regeringen för att denna agerat ryggradslöst när man låtit bli att ta tillbaka förslaget trots dess brister.
- Carlsson efterfrågar en parlamentarisk lösning för att man i framtiden ska kunna ta tillbaka förslag utan att behöva tappa ansiktet, men prestige borde inte ha något att göra med det. Det som har irriterat oppositionen är att regeringen inte kan erkänna att de gjort fel och ta tillbaka sitt förslag, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »