Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 februari, 2012 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Förslag om ändrat producentansvar

Landskapsregeringen vill begränsa producentansvaret för förpackningar genom att det ska gälla endast producenter som har minst en miljon euro i årsomsättning, alla företag med mindre omsättning slipper alltså producentansvaret för förpackningar. - Det här blir på samma sätt som i riket och förhoppningsvis ska det vara genomfört innan sommaren, säger socialminister Carina Aaltonen.Ålands Näringslivs vd, Daniel Dahlén, säger att det här är ett steg i rätt riktning men att dom hoppas på att det på sikt blir en överenskommelse om att föra tillbaka hela behörigheten om producentansvaret till riket. Förslaget har skickats på remiss och synpunkterna ska vara inlämnade i början på mars så att det kan komma på lagtingets bord innan utgången av mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »