Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 november, 2021 - 11:11Uppdaterad: torsdag, 18 november, 2021 - 13:14
  • Smittfallen ökar och Finland har en incidens på 199 fall räknat per 100.000 invånare.

Försämrat nationellt coronaläge

Coronaläget i landet har försämrats. Fallen har blivit fler samtidigt som belastningen på vården har ökat.

Förra veckan registrerades 5.900 nya coronafall och under den senaste tvåveckorsperioden har 199 coronafall per 100.000 invånare rapporterats, jämfört med en incidens på 142 för den föregående perioden, enligt ett pressmeddelande från Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd, THL. Både antalet personer som vårdas på bäddavdelning och som får intensivvård till följd av covid-19 har ökat.

”Från augusti till utgången av oktober har personer som inte är vaccinerade tagits in för specialiserad sjukvård 19 gånger oftare än personer som fått båda vaccindoserna, och för intensivvård 33 gånger oftare”, enligt pressmeddelandet.

På hälsomyndigheternas gemensamma presskonferens på torsdagsförmiddagen var den gemensamma hälsningen en uppmaning till befolkningen att ta vaccinet.

- 70 procent av de som vårdas på sjukhus för covid-19 är ovaccinerade, trots att bara 14 procent av befolkningen är ovaccinerad, sa Mia Kontio, ledande sakkunnig på Institutet för hälsa och välfärd, rapporterar Svenska Yle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »