Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2011 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Försämrad turlista till Föglö<br>skapar missnöje

Sedan Skarven togs i trafik på Föglölinjen i mars förra året har turlistan ändrat upp till sju gånger. I går slogs den senaste versionen för skärgårdstrafikens turlistor fast, och den innehåller nya förändringar, särskilt Föglölinjen drabbas av vissa indragningar. Man blir av med en kvällstur från Svinö respektive Degerby på tisdagar, torsdagar och söndagar, vilket vållar en hel del missnöje bland Föglöborna. Bland annat blir det enligt vissa Föglöbor krångligare att ha aktiviteter kvällstid på fasta Åland. -Att ha kvällsturer kvar kan vara det som avgör när folk funderar på att flytta till Föglö, säger Birgitta Lundin, som själv driver en frisörsalong i Mariehamn. Neddragningen av turerna innebär en besparing på 40-50.000 euro. -Vi har sett på statistiken, och den här turen har låg resandestatistik. Dessutom är det ett faktum att vi måste spara pengar, säger Ian Bergström vid landskapets trafikavdelning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »