Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 maj, 2020 - 05:52

Församlingar kan förlora skatteintäkter

De åländska församlingarna riskerar att drabbas av minskade skatteintäkter när människor tvingas se över sin ekonomi på grund av att de blivit permitterade eller arbetslösa med anledning av coronaläget.

Kontraktsprost Benny Andersson har ännu inte fått information om att församlingar på Åland har förlorat församlings-medlemmar för att de inte har råd med kyrkoskatten.

- Den som har det tufft ekonomiskt kan begära att bli befriad från kyrkoskatten under en viss tid. Det är också möjligt att få hjälp med mat och annat via kyrkans diakonitjänst. Det säger Benny Andersson.

Medlemmar i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland betalar idag en kyrkoskatt på mellan 1 och 2 procent av sin inkomst.

- Skatten varierar mellan kommunerna, men den brukar uppgå till mellan 250 och 400 euro per år. Det säger kontraktsprost Benny Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »