Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 mars, 2021 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 23 mars, 2021 - 17:36

Förlängd restaurangstängning frustrerande för krögare

Tålamodet bland krögarna börjar tryta när det gäller de nya restriktionerna. I går beslöt riksregeringen att förlänga restaurangstängningen till den 18 april.

Bland annat krögaren Michele Ferrari i Mariehamn säger att han nu börjar tröttna.

-Incidensen på Åland sjunker hela tiden och här har inte ett enda fall kunna spåras till en restaurang. Vi hade sett fram emot att öppna nästa vecka och hade personalen redo och så kom det här, säger Michele Ferrari.

Den juridiska grunden att stänga restauranger på Åland är oklar och läget måste klargöras när det gäller behörighetsfördelningen mellan Åland och riket, säger landskapets förvaltningschef John Eriksson.
Vissa finska landskap berörs inte av nedstängningen men än så länge hör Åland inte till de landskapen.

I går skickade landskapsregeringen ett utlåtande till riksregeringen där man framför att smittläget på Åland inte just nu är sådant att man anser det finnas ett behov för ytterligare stängningar.
Utlåtandet och hela ändringen av lagen om inkvarterings- och förplägnadsrörerlser ska nu behandlas i grundlagsutskottet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »