Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 augusti, 2020 - 16:18
  • Genrebild. Foto: Emma Lindvall, ÅRTV

Förkylda barn ska inte komma till dagis

-Det har länge varit så att barn inte ska komma till dagis om de är förkylda, men tröskeln är extra låg just nu, säger Cia Rögård som är föreståndare för daghemmet Bullerboda i Lemland.

Pamela Sjödahl, som är barnomsorgschef i Mariehamn, säger att barn som genomfört ett coronatest som är negativt kan komma tillbaka till dagis även om förkylningen inte är helt borta.

Hon förstår att de stränga reglerna kan leda till stress för föräldrar som måste vara hemma från jobbet med barn som har en lindrig förkylning.

Maria Ström, som är barnträdgårdslärare på daghemmet Trollsländan i Jomala, säger att man just nu är extra uppmärksamma på olika symtom.

-Om föräldrarna säger att barnets snuva beror på någon form av allergi, så vill vi att det ska utredas för att vi ska kunna utesluta att det handlar om något annat.

Det säger Maria Ström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »