Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 februari, 2019 - 15:51

Förkastade åtal om sexuellt utnyttjande

Tingsrätten förkastade idag ett åtal för sexuellt utnyttjande där två personer stått åtalade, den ena alternativt för medhjälp till sexuellt utnyttjande vilket också förkastades.

Detta berättar tingsrätten i ett pressmeddelande. De tre parterna har vid minst ett tillfälle haft samlag. Den målsägande har då varit 18 år, och de övriga parterna varit betydligt äldre. Tingsrätten har funnit att det mellan målsäganden och den ena parten funnits någon form av beroendeställning, dock inte att denna varit tillräckligt stark för att berättiga att ärendet skulle klassas som utnyttjande enbart på den grunden. Man har inte heller funnit att den målsägandes sexuella självbestämmanderätt väsentligt kränkts, och därav förkastas åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »