Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 juni, 2021 - 05:41Uppdaterad: torsdag, 17 juni, 2021 - 07:06
  • Kommunstyrelsen i Kumlinge fick en skrivelse om en upphandling. Arkivfoto.

Företag kritiserar Kumlingeupphandling

Ett företag ifrågasätter i en skrivelse till Kumlinges kommunstyrelse om upphandlingen av fastighetsskötseln som gjordes 2020 gick rätt till.

Företaget hänvisar till att de krav på inställelsetid som fanns i upphandlingsavtalet inte ingick i entreprenadavtalet och att lokala kontaktpersoner inte presenterats innan avtalet undertecknades.

Kommunstyrelsen behandlade skrivelsen på sitt senaste möte och konstaterade att företaget man anlitade visst presenterade en lokal kontaktperson före avtalet undertecknades. Man beslöt också att entreprenadavtalet kompletteras med ett förtydligande angående inställelsetid vid nödfall om 2,5 timmar, i enlighet med ett beslut som tekniska nämnden tog i oktober ifjol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »