Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2018 - 06:04Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2018 - 06:44
  • Britt Lundbergs möjlighet att sköta en skoldirektörstjänst via sitt bolag granskas av utbildningsavdelningen. Arkivfoto Ulf Weman

Företag får inte sköta skoldirektörstjänst

Ett företag får inte sköta myndighetsutövning, och därför är det inte möjligt för Britt Lundberg, centern, att genom sitt företag BL-struktur sköta skoldirektörsuppdraget på Kökar och Sottunga.

Rainer Juslin, chef på utbildningsavdelningen, säger att landskapsregeringen i dag fredag skickar ett brev till Kökar och Sottunga för att få veta hur de tänkt ordna skoldirektörstjänsten medan ordinarie skoldirektören är tjänstledig.
- Från media har vi ju fått veta att ett företag ska sköta tjänsten men vi måste ändå fråga kommunerna, vi kan inte lita blint på media utan måste ta reda på vad som gäller själva, säger Juslin.
Landskapsregeringens uppfattning är i alla fall att myndighetsutövning inte får skötas av ett företag, eftersom man anser att det hotar kommuninvånarnas rättssäkerhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »