Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 april, 2016 - 15:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:22

Förening vill freda Stornäset

Freda hela Stornäsets rekreationsområde på 170 hektar. Det vill nu föreningen Stornäsets vänner som i en skrivelse till landskapsregeringen ber om en fredning av det här landskapsägda området i Sund, strax söder om Ålands golfklubbs anläggning. Men ordföranden i föreningen, Isabel Kvarnfors, menar att begäran inte är ett sätt att definitivt sätta punkt för de gamla planerna på en golfbana på Stornäset.

- Nej, vi gör det för att det är ett så värdefullt rekreationsområdet tillgängligt för alla ålänningar, säger hon.

Isabel Kvarnfors pekar också på att området redan naggats i kanten av golfen, då när den andra banan byggdes. En stor del av de dåvarande naturreservatet på Lillnäsberget togs i bruk. Som kompensation fredades då Tingön som ligger söder om Stornäset ut mot Lumparn. Men nu hoppas alltså föreningen Stornäsets vänner på att landskapsregeringen fredar hela rekreationsområdet.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »