Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 31 mars, 2019 - 12:17
  • Elda brasa ska man inte göra i tätort. Arkivfotot är taget i ett annat sammanhang och har inget samband med nyheten.

Förbjudet elda i tätort

Det råder totalt eldningsförbud i tätort. Det påminner polisen om efter att man på lördagen fick in en anmälan om en stadsbo som eldade kvistar på sin gård.

Polisen tog kontakt och uppmanade personen att släcka elden.

På lördagen gjorde polisen en blåskontroll i Finström. Två personer misstänks för rattfylleri, den ena blåste 0,6 promille och den andra testade positivt för THC, ett ämne som finns i cannabis.

Natten till lördagen grep polisen tre personer. En var överförfriskad på ett serveringsområde i Mariehamn och gjorde motstånd både mot vakterna där och mot polisen. Dessutom är personen misstänkt för misshandel. Polisen utreder detta vidare.

De övriga två som greps hade hamnat i handgemäng med varandra. I samband med att polisen grep dem kom det fram att en av dem också hade hotat och misshandlat en annan person under kvällen. Ärendet utreds som olaga hot och misshandel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »