Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 april, 2011 - 18:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fonder oftast en bra sparform

-Att placera pengar i fonder är en bra investering, men det är stor skillnad mellan olika förvaltare och olika fonder så det gäller att se upp. Det säger Tom Pettersson som är vd för Ålandsbankens fondbolag. I svenska media har det påståtts att det skulle vara lika lönsamt att stoppa pengarna i madrassen som att placera dem i fonder. -Det kan stämma till en viss utsträckning, men det är en sanning med modifikation, säger Tom Pettersson. Aktiefonderna har gått väldigt mycket upp och ner de senaste 20 åren och medeltalet för samtliga aktiefonder blir kanske inte bättre än att ha pengarna på ett bankkonto. -Men det finns många fonder som gått betydligt bättre, och där finns det mesta av de placerade pengarna, säger Tom Petterson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »