Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 juni, 2018 - 07:58Uppdaterad: måndag, 18 juni, 2018 - 07:58

Föglö hembygdsförening säljer Tallbacka

Föglö Hembydsförening har beslutat att sälja huset Tallbacka.

Det framgår av årets upplaga av föreningens tidning Gammalt och Nytt från Föglö. Det var vårvintern 2013 som Lars Troberg testamenterade sitt barndomshem till hembydsföreningen. Redan då uppkom frågan hur föreningen skulle förvalta huset, och varken att sälja eller integrera det i Enighetens verksamhet sågs som en möjlighet. Därför tog man lån, renoverade Tallbacka och hyrde ut det för året runt boende våren 2015. Vid årsskiftet 2018 meddelade hyresgästerna att de skulle flytta ut och styrelsen, som kände att de inte mäktade med förvaltningen av huset, beslutade att sälja det.

- För föreningens och för husets bästa måste vi sälja, även om vi gör det med tungt hjärta. Föreningens resurser, inklusive styrelsens tid och krafter måste i första hand gå till underhållet och omsorgen om Enigheten, skriver föreningen i tidningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »