Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 september, 2020 - 11:08Uppdaterad: torsdag, 17 september, 2020 - 14:35

Föglö grundskola stängd

Grundskolan i Föglö är stängd under torsdagen på grund av stormen.

Skolans föreståndare Siv Fogelström säger att man fattade beslutet utgående ifrån den stormvarning som kom i onsdags där man ombads stanna inne idag under förmiddagen.

- Vi ansåg att det skulle bli för riskabelt för alla de elever som måste stå ute och vänta på sin skolskjuts. Det säger Siv Fogelström.

En annan orsak till att man beslöt att hålla skolan i Föglö stängd idag är är att skolan inte har tillgång till vatten och fungerande toaletter vid strömavbrott.

Pia Axberg, som är rektor för Vikingaåsens skola i Jomala, säger att man har öppet idag, men att man har spärrat av de delar av skolgården där det finns risk för att träd och grenar ska blåsa ned.

- Vi gick även ut med att föräldrarna skulle följa sina barn till skolskjutsarna. Det säger Pia Axberg.

Skolorna i Mariehamn håller öppet som vanligt och förhoppningen är att Föglö grundskola ska öppna som vanligt under fredagen igen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »