Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 13:25Uppdaterad: tisdag, 14 november, 2017 - 13:28
  • Föglöfullmäktige diskuterar budgeten på torsdag. Foto: Bengt Hannus

Föglö budgeterar med underskott

Oförändrade skatter trots minskade landskapsbridag! Kommunstyrelsen i Föglö föreslår en budget med ett underskott på drygt 15.000 euro för nästa år.

-Egentligen har vi behov av en skattehöjning men vi väntar lite med det, säger kommundirektör Niklas Eriksson. Han räknar med att finansieringskalkylen ändå slutar på plus-minus noll.

Föglö ses som den stora förloraren när landskapsbidragen förändras. Nästa år blir det cirka 100.000 euro mindre än i år, därpå följande år ännu mindre. Budgetförslaget balanserar på 5,1 miljoner euro vilket är 2,3 procent lägre än årets budget. Den minskningen beror främst på betydligt mindre investeringar.

En ny satsning som görs för att locka både inflyttare och företag är att anställa en näringskoordinator och kommunikatör. Det sker genom att en tjänst förändras så att den till 50 procent får de nya uppgifterna.

Kommunfullmäktige diskuterar budgetförslaget på torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »