Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2011 - 12:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Flytt har gagnat Yrkesstarten

-Yrkesstarten flytt till Yrkesskolans lokaler har gagnat projektet. Nu finns vi i rätt miljö och har tätare kontakt med elevernas framtida lärare. Så summerar läraren Gerd Johansson som undervisar de nio ungdomar som går på Yrkesstarten, de första månaderna i nya lokaler. Tanken med Yrkesstarten är att elever som inte fått någon studieplats eller inte bestämt sig vad de vill göra i framtiden ska få prova på olika program inom Ålands gymnasium. I och med höstens terminstart flyttade Yrkesstarten från Naturbruksskolan och det har inneburit att man har ett tätare samarbete med Yrkesskolan. Från och med i höst har yrkesskolan också förlängts från ett två-årigt till ett fem-årigt projekt. Framöver handlar det enligt Gerd Johansson om att ännu mer utveckla yrkesstartens verksamhet mot en skola. Det ska bli mer strukturerad undervisning i matte svenska och engelska för att förbereda ungdomarna på framtida gymnasiestudier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »