Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2010 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Flygklubben bygget eget plan

Ålands Flygklubb har börjat bygga ett tvåsitsigt så kallat ultralätt flygplan av typen Skyranger Swift. Bygget är ett led i flygklubbens satsning på att öka intresset för privatflygandet på Åland, inte minst bland ungdomar. Planet beräknas vara klart i slutet av året och kommer att kunna flygas till självkostnadspris av de av klubbmedlemmar som har giltigt flygcertifikat. Tanken är också att planet på sikt ska kunna användas till skolning av nya åländska privatflygare. Finansieringen av flygplanet har säkrats genom privata borgensåtaganden av flera av flygklubbens medlemmar. Finavia och PAF bidrar också till flygplansbygget. -Hittills har vi betalat 30.000 euro, men det tillkommer ännu en del kostnader för olika flyginstrument, säger Jyrki Abrahamsson från Ålands Flygklubb.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »