• Foto: Ida Jansson.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 09:43

Flera uppdrag i Mariehamn för polisen

Under natten anmäldes att två personer störde hemfriden för boende i ett lägenhetskomplex i Mariehamn. Polisen såg till att personerna avlägsnades från platsen så att störningen upphörde.

Trafiken har också övervakats och ett obesiktat fordons registerskyltar avlägsnades i Mariehamn.

Det anmäldes även om att en person höll på att bryta sig in i en fastighet i Mariehamn. Polisen kunde, efter goda uppgifter från den som anmälde om vart personen tagit vägen, gripa den misstänkte i närområdet.

Under gårdagen anmäldes det från en chaufför att denne hade fastnad med sitt tungt lastade fordon i en backe i Eckerö och att personen inte kunde komma åt något håll på grund av halkan. Polispatrull hjälpte med trafikdirigering under tiden som vägjouren ordnade med att sanda vägavsnittet.

Det inkom också ett överfallsalarm från en fastighet i Mariehamn. Det visade sig vara ett tekniskt fel och polispatrullen kunde fara från platsen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

GHS slutar med utbytesprojekt

Godby högstadieskola intar en restriktiv hållning gällande internationella projekt, som Erasmus+. Det har Norra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse beslutat utifrån ekonomichefens sammanställning och en SWOT-analys som GHS:s rektor Ida Fyrqvist nu har gjort.

Kraftig brand i Godby

Räddningsledare Karl Nordlund
Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

Polisen hade en del att stå i

Polisen hade en del att stå under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Vildsvin sköts i Geta

Skytten Tom Blomqvist intervjuas av Kjell Brändström
Finströmsjägaren Tom Blomqvist fällde vildsvin nummer två tidigt på lördagsförmiddagen i Höckböle, Geta inte alls långt ifrån den plats där det förra vildsvinet sköts.

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

”E-röstning löser ett stort demokratiproblem”

Kansliminister Nina Fellman och valadministratör Casper Wrede intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Förberedelserna med e-röstning i lagtingsvalet i oktober är nu igång på allvar.

”Wallers uppsägning inte en stor överraskning”

Att rektorn på Högskolan på Åland, Jonas Waller, i går sade upp sig kom inte som någon större överraskning. Det menar Emma Dahlén som är styrelseordförande för Högskolan på Åland.