• Foto: Ida Jansson.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 09:43

Flera uppdrag i Mariehamn för polisen

Under natten anmäldes att två personer störde hemfriden för boende i ett lägenhetskomplex i Mariehamn. Polisen såg till att personerna avlägsnades från platsen så att störningen upphörde.

Trafiken har också övervakats och ett obesiktat fordons registerskyltar avlägsnades i Mariehamn.

Det anmäldes även om att en person höll på att bryta sig in i en fastighet i Mariehamn. Polisen kunde, efter goda uppgifter från den som anmälde om vart personen tagit vägen, gripa den misstänkte i närområdet.

Under gårdagen anmäldes det från en chaufför att denne hade fastnad med sitt tungt lastade fordon i en backe i Eckerö och att personen inte kunde komma åt något håll på grund av halkan. Polispatrull hjälpte med trafikdirigering under tiden som vägjouren ordnade med att sanda vägavsnittet.

Det inkom också ett överfallsalarm från en fastighet i Mariehamn. Det visade sig vara ett tekniskt fel och polispatrullen kunde fara från platsen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Hammarudda är landets mest miljövänliga gård

Pristagare Tage Eriksson:
Världsnaturfonden WWF utnämner de åländska jordbrukarna Tage och Ulla Eriksson till Finlands mest miljövänliga jordbrukare.

Tufft 2018 för Smartpark

Vd Mattias Eriksson berättar om det tuffa året och förhoppningarna framöver:
Smartpark hade ifjol svårt att locka besökare till parken i Eckerö. Smartpark som i vanliga fall strävar efter ett besökarantal på 10 000, kom förra året endast upp i 8 500 besökare vilket ledde till en förlust för företaget.

Centern vill se eldrivna passagerarbåtar

Centern vill modernisera skärgårdstrafiken och ha en förbättrad tillgänglighet till skärgården, det skriver man i ett pressmeddelande. Nu vill man bland annat se ett försöksprojekt med eldrivna snabbgående passagerarbåtar.

Nu finns elektroniska Ålex redo för användning

Lagberedningschef Hans Selander berättar mer:
Nu har landskapet givit ut den elektroniska versionen av Ålands lagbok, Ålex. Lagberedningschefen Hans Selander berättar att man har arbetat med detta i ungefär tre års tid.

Nya förordanden inom Borgå stift på Åland

Pastor Thomas Lindh har förordnats till församlingspastor under perioden 08-28 juni 2019 i Mariehamns församling.

Kostnaderna för Kickoff 2019 uppgår till 22 000 euro

Under Ålands landskapsregerings sammanträde den 7 juni 2019 beslöt man att godkänna öppna högskolans offert angående seminariet Kickoff 2019.

LR avslår fastighetsreklamation

En fastighetsägare vill reklamera sitt husköp men landskapsregeringen väljer nu att lägga ner ärendet.

Dagsböter och körförbud för fortkörning

En kvinna dömdes i tingsrätten för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Skissritningarna för Prästkragen daghem godkända

Kommunfullmäktige i Saltvik har godkänt skissritningarna för en tillbyggnad av Prästkragen daghem.