• Foto: Ida Jansson.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 09:43

Flera uppdrag i Mariehamn för polisen

Under natten anmäldes att två personer störde hemfriden för boende i ett lägenhetskomplex i Mariehamn. Polisen såg till att personerna avlägsnades från platsen så att störningen upphörde.

Trafiken har också övervakats och ett obesiktat fordons registerskyltar avlägsnades i Mariehamn.

Det anmäldes även om att en person höll på att bryta sig in i en fastighet i Mariehamn. Polisen kunde, efter goda uppgifter från den som anmälde om vart personen tagit vägen, gripa den misstänkte i närområdet.

Under gårdagen anmäldes det från en chaufför att denne hade fastnad med sitt tungt lastade fordon i en backe i Eckerö och att personen inte kunde komma åt något håll på grund av halkan. Polispatrull hjälpte med trafikdirigering under tiden som vägjouren ordnade med att sanda vägavsnittet.

Det inkom också ett överfallsalarm från en fastighet i Mariehamn. Det visade sig vara ett tekniskt fel och polispatrullen kunde fara från platsen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.