Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 november, 2020 - 15:19Uppdaterad: måndag, 30 november, 2020 - 17:52
  • 5-6 tjänster försvinner från Åland Post. Arkivbild.

Flera tjänster försvinner från Åland Post

Flera heltidstjänster försvinner vid Åland Post på grund av minskat kundunderlag.

Därför har Åland Post nu kallat till samarbetsförhandlingar som ska vara genomförda senast i januari nästa år.

Det är inom affärsområdet pack och distribution som fem eller sex heltidstjänster väntas försvinna och två eller tre tjänster omvandlas till deltid.

Bakgrunden till samarbetsförhandlingarna är att Storbritannien har lämnat EU. Som en följd av utträdet börjar vid årsskiftet nya handelsvillkor tillämpas för varor som skickas till och från Storbritannien, något som påverkar flera av Åland Posts e-handelskunder negativt

- Vi har tillsammans med de kunder som berörs försökt hitta lösningar för hur vi skulle kunna fortsätta samarbeta även efter årsskiftet, men det har tyvärr visat sig vara svårt. Därför bedömer vi att vårt kundunderlag minskar i och med de nya handelsvillkoren, vilket gör att vi måste ställa om vår verksamhet på grund av minskad arbetsmängd, säger affärsområdeschef Mats Polviander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »