• Flera av elandelslagets kunder har haft strömavbrott, så här såg läget ut vid sextiden på morgonen. Bild från elandelslagets hemsida.
Publicerad: onsdag, 12 september, 2018 - 05:56

Flera strömavbrott under natten

Flera strömavbrott inträffade på Åland under natten.

På Ålands elandelslags hemsida rapporterras om ett kort avbrott på Rörstorpslinjen som av okänd orsak skedde vid halv femtiden på morgonen, och vid samma tid löste Lemströmslinjen från Norrböle. Redan i går kväll vid halv nio löste Kökarlinjen från Sottunga och det avbrottet pågick nästan till klockan ett i natt och drabbade Hamnö, Finnö, Hästö och hela Kökar. Hamnö och Finnö hade strömmen åter inom en timme medan de övriga områdena fick vänta ett par timmar till. Orsaken till avbrottet i skärgården var en skadad säkringshållare på högspänningen.

Fler Nyheter

Häggblom fortsätter leda Obs

Bert Häggblom fortsätter leda Obunden samling, det kom partiets höstmöte fram till på lördagen. Även viceordföranden Christoffer Virtanen och Ann Carlsson fick förnyat förtroende.

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.