• Flera av elandelslagets kunder har haft strömavbrott, så här såg läget ut vid sextiden på morgonen. Bild från elandelslagets hemsida.
Publicerad: onsdag, 12 september, 2018 - 05:56

Flera strömavbrott under natten

Flera strömavbrott inträffade på Åland under natten.

På Ålands elandelslags hemsida rapporterras om ett kort avbrott på Rörstorpslinjen som av okänd orsak skedde vid halv femtiden på morgonen, och vid samma tid löste Lemströmslinjen från Norrböle. Redan i går kväll vid halv nio löste Kökarlinjen från Sottunga och det avbrottet pågick nästan till klockan ett i natt och drabbade Hamnö, Finnö, Hästö och hela Kökar. Hamnö och Finnö hade strömmen åter inom en timme medan de övriga områdena fick vänta ett par timmar till. Orsaken till avbrottet i skärgården var en skadad säkringshållare på högspänningen.

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...