Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 april, 2010 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Flera felaktiga upphandlingar<br>vid trafikavdelningen

Det behövs en jurist till landskapets trafikavdelning. Det tycker trafikminister Veronica Thörnroos, centern, efter att en felaktig upphandling av två färjelinjer upptäckts. Den felaktiga upphandlingen av färjetrafiken på Asterholmalinjen och mellan Enklinge och Kumlinge är inte heller den första felaktiga upphandlingen vid landskapets trafikavdelning. Det säger både nuvarande och tidigare trafikministern. Som Ålands radio kunde berätta i fredags så översteg upphandlingen av den här färjetrafiken EU:s tröskelvärde, men någon EU-upphandling skedde inte. Nu rivs den gamla upphandlingen upp och en ny skall göras. I Åland i dag i eftermiddag svarar både nuvarande och förre trafikministern på frågor om problemen vid trafikavdelningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »