Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 12:03

Flera dömda för äventyrande av trafiksäkerheten

En man har dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att han i maj körde 132 kilometer i timmen på en 70-sträcka på Lemlandsvägen, under en tid på dygnet då det är som mest trafik.

Straffet blev 65 dagsböter på totalt 390 euro. Mannen fick också körförbud till oktober i år och ska betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten.

En annan man har dömts för äventyrande av trafiksäkerheten. Det efter att han i kurvan mellan Strandgatan och Grindmattesvägen i riktning norrut körde betydligt snabbare än framförvarande trafik. Han körde dessutom för långt till vänster på körbanan så att han kom ut i motkommande trafiks körfält. Straffet blev 14 dagsböter på totalt 364 euro och mannen ska dessutom betala en brottsofferavgift på 40 euro till staten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »