Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 januari, 2019 - 08:13Uppdaterad: torsdag, 3 januari, 2019 - 14:21
  • Några personer övernattade på Sittkoffs i natt. Arkivfoto.

Flera behövde nödkvartering

Många kommuner och företag erbjöd i natt nödkvartering för behövande. Till vårdhemmet Sunnanberg i Saltvik kom tre personer som hade kallt och strömlöst hemma.

- De fick sova på madrasser på golvet, säger Gerd Danielsson på Sunnanberg.
Danielsson säger till Ålands Radio att Sunnanberg har ett reservkraftverk så ström och vatten fungerar, men de fasta telefonerna är fortsatt nere och i går var det även problem med mobiltelefoner.

Även till Sittkoffs i Mariehamn kom ett fåtal personer som behövde nödkvartering, berättar Susanne Fagerström, vd för centrum Mariehamn, till Svenska Yle.
- De som kom hade med sig filtar och sov här. Det var människor som hade väldigt kallt hemma, till exempel en familj som hade sex grader i stugan dit de kommit för att fira nyår, säger Fagerström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »