Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2017 - 09:36Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2017 - 09:55
  • Britt Lundbergs kollega i Nordiska rådet vill att finska och isländska jämställs med övriga språk.

Fler språk i Nordiska rådet

-Flerspråkighet är en rikedom. Det säger sannfinländske riksdagsledamoten Juho Eerola som också är vicepresident i Nordiska rådet.

 Orsaken är, enligt uppgifter i Hufvudstadbladet, att han vill att också finska och isländska ska bli officiella arbetsspråk i det nordiska samarbetet.

I dag är svenska, danska och norska officiella arbetsspråk i Nordiska rådet men Finlands och Islands delegationer har föreslagit att också finska och isländska ska bli arbetsspråk. En av initiativtagarna är Juho Eerola som, enligt tidningen, anser att det är en jämlikhetsfråga att få delta i möten från samma position och att det inte är rättvist att finskan och isländskan inte har samma ställning. Om också dessa två blir arbetsspråk beräknas det kosta ungefär en halv miljon euro, skriver Hufvudstadsbladet om förslaget som nu ska på remiss till de nationella delegationerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »