Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 mars, 2019 - 13:31Uppdaterad: fredag, 22 mars, 2019 - 16:58
  • Benjamin Sidorov, patient- och klientombudsman, och Johanna Fogelström-Duns, diskriminerings- och barnombudsman. Foto: Felix Quarnström.
  • Så här såg det ut när ombudsmannamyndigheten presenterade sin verksamhetsberättelse för 2018. Foto: Felix Quarnström.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Skillnaden tros delvis bero på en växande medvetenhet om vilka rättigheter man som patient eller klient har, på grund av att upplysningen idag fungerar bättre, och delvis på att de sociala myndigheterna är hårt belastade. Trots det tar man enligt patient- och klientombudsman Benjamin Sidorov den statistiska ökningen på stort allvar.
- Vi tror att den yngre generationen har en lägre tröskel till att säga ifrån medan äldre kanske har en större rädsla för represalier, men upplever man att man har problem vill vi att man direkt hör av sig till oss.
Antalet anmälningar var också i regel högre i Mariehamn jämfört med landsbygden och skärgården, något som delvis tros bero på att en kommuns litenhet kan göra att missnöjda avstår från att anmärka på andra kommuninvånare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »