• Liz Mattsson, verksamhetsledare för Skördefesten och Anita Lundin, projektledare för Åland grönskar. Foto:Owe Sjöblom
Projektledare Anita Lundin intervjuas av Owe Sjöblom
Projektledare Anita Lundin intervjuas av Owe Sjöblom (lång version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 11:29, uppdaterad: torsdag, 17 maj, 2018 - 17:22

Fler gårdar med i Åland grönskar

Nästa veckoslut hålls Åland grönskar för andra gången. I år är 36 gårdar med och det är en ökning med ungefär tio ställen jämfört med första året.

- Vi är ju lillasyster till Skördefesten, men vi växer sakta men säkert, säger projektledare Anita Lundin.

Evenemanget pågår fredag till söndag, men alla ställen har inte öppet på söndagen. På fredagen hålls Kalaset mellan klockan 17.00-20.00 och i år är det på Ålands landsbygdscentrum och då blir det bland annat schnippeldisco och ÅM i hamburgare.

- Det var ju där Skördefesten en gång inleddes, så därför är det roligt att vi kan återgå lite till grunden, säger Lundin.

Det är föreningen Skördefestens vänner som står bakom evenemanget.

Fler Nyheter

Havsgatan stängs av

Havsgatan skall byggas om och för tillfället pågår grävningsarbeten för byte av vatten och avloppsledningar i korsningen Havsgatan och Skillnadsgatan.

Näringslivet skriver till LR om Föglötunnel

Ålands näringsliv har lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen där man önskar att upphandlingen för trafiklösningen till Föglö breddas så att man även inkluderar andra trafiklösningar än färjor, till exempel tunnelalternativet.

”Oroande trend” att hotellövernattningarna minskar

Det har gjorts färre hotellövernattningar på Åland hittills i år jämfört med 2017. Åsubs statistik visar att de 14 hotell som ingår i granskningen haft 182.970 övernattningar hittills i år, och det är en minskning med närmare fyra procent jämfört med fjolårets första nio månader.

Äldreomsorgen i Saltvik dyrare än väntat

Socialnämnden i Saltvik anhåller om 147.000 euro i tillläggsanslag eftersom kostnaderna för äldreomsorgen blivit högre än vad kommunen budgeterat för i år.

Karelen, Karelen i Åbo

Förreställningen Karelen, Karelen gästade i helgen Åbo svenska teater där de två sista föreställningarna gavs.

EU-ministrar lyssnade artigt på lantråd och kansliminister

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Nina Smeds
-De lyssnade artigt och kontstaterade att ärendet nu ligger hos riksdagen, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib) om morgonens möte med regeringens EU-ministrar om Ålands krav på en EU-parlamentsplats. Lantrådet och kansliminister Nina Fellman (S) träffade regeringen och det var tredje gången som Åland hördes i frågan.

Nya regler för råttgift

Benny Perokorpi intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Nya regler har gjort det svårare att få tag på råttgift. För tillfället är det dessutom brist på giftet i hela landet på grund av att en av leverantörerna haft tekniska problem.

Fullt upp för kommunutredare, men tidtabellen håller

Marcus Henricson intervjuas av Owe Sjöblom
Kommunutredarna som tar fram ett faktabaserat underlag för den planerade kommunindelningen har kommit så långt som dom hade planerat att göra vid den här tidpunkten.

Nytt avtal med Gävleorkester

Landskapsregeringen har tecknat ett nytt tvåårigt avtal med Gävle konserthus och symfoniorkester.