Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 maj, 2018 - 06:17
  • Fler finländare men färre svenskar övernattar på Åland. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Fler finländare, färre svenskar övernattar

Antalet övernattningar på de åländska hotellen har ökat med drygt tre procent under årets fyra första månader jämfört med samma period i fjol.

De finländska övernattningarna har ökat med knappt 20 procent och de svenska minskat med åtta procent. De övernattningar som gäster från andra länder stod för har under perioden minskat med närmare 35 procent. Det här framgår av Åsubs senaste inkvarteringsstatistik.

I april var det totala antalet övernattningar på hotellen 12.495, vilket innebär en ökning om knappt en halv procent jämfört med april i fjol. Statistiken för april månad följer samma mönster som för fyramånadersperioden, alltså fler övernattande från Finland och färre från Sverige och övriga länder.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »