Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 februari, 2019 - 13:45Uppdaterad: måndag, 18 februari, 2019 - 14:05
  • Gästerna inte bara sov på hotell, de åt frukost också. Arkivbild

Fler bodde på hotell i januari

Hotellövernattningarna ökade rejält i januari i år jämfört med januari ifjol. Totalt var det 6.334 övernattningar och det är hela 41 procent högre än 2018. Det visar statistik från Åsub.

Det var antalet gäster från Sverige och riket som var högre, medan övernattningar som gäster från övriga länder stod för minskade. Beläggningsgraden för den totala kapaciteten var drygt 16 procent i januari, i december 2018 var beläggningen drygt 11 procent. Av de övernattande var drygt 64 procent från Finland och 32 procent från Sverige. De finländska gästerna stannade i genomsnitt 1,8 nätter och svenska gästerna stannade i genomsnitt 1,9 nätter. Gästerna från övriga länder stannade i genomsnitt två nätter. I december stannade alla gästkategorier i genomsnitt 1,6 nätter.

Av övernattningarna i januari skedde nästan 71 procent på grund av fritid och närmare 30 procent på grund av yrke. I december var de siffrorna 74 respektive 26 procent.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »