Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 december, 2018 - 11:03
  • Förvaltningsdomstolen får handlägga ännu ett besvär om Ålandskomposten. Arkivfoto.

Fler besvär mot Ålandskomposten

Ännu ett besvär mot Ålandskomposten i Sund har lämnats till förvaltningsdomstolen.

Det gäller byggnadstekniska nämndens beslut i förra veckan om tillstånd att installera en ångpanna och tillhörande rökkanal i en befintlig byggnad innan bygglovet vunnit laga kraft.

I september beviljade nämnden bygglov för installationen bland annat med motiveringen att den inte innebär någon ny- eller tillbyggnad på området. Det beslutet ledde till ett besvär som ännu inte avgjorts av förvaltningsdomstolen. Av den anledningen menar de två grannar som nu besvärat sig att också det nya beslutet är lagstridigt och yrkar att domstolen upphäver det. I andra hand yrkar de att värdet av den säkerhet som krävs för att påbörja byggarbetena höjs från 10.000 euro som nämnden fastställt till minst 150.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »