• Allt fler barnfamiljer söker hjälp av hemtjänsten. Arkivfoto.
Äldreomsorgsledare Sanna Lindroos intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 11:25, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:21

Fler barnfamiljer behöver hemtjänst

Antalet barnfamiljer som söker hjälp av hemtjänsten ökar. I till exempel Jomala har man i år haft tre familjer som fått hjälp av hemtjänsten, tidigare år har inte en enda familj ansökt om hjälp.

 -Det handlar om barnfamiljer som inte orkar i vardagen, det kan röra sig om allt från utmattning till flerbarnsfödslar, berättar Sanna Lindroos som är äldreomsorgsledare i Jomala. Hon säger att det här äter av hemtjänstens resurser. -Om det handlar om utmattning behöver man ofta stanna i flera timmar hos klienten och då riskerar det gå ut över äldre som behöver hemtjänst. Hittills har vi löst det med vikarier, men det är hela tiden på gränsen.

   Även i Mariehamn ökar behovet av hemtjänst bland barnfamiljer.

-I dagsläget har vi en ökning men det går i vågor, säger äldreomsorgschef Pauliina Körkkö. Enligt Körkkö får alla den hemtjänst de har rätt till enligt serviceplanen, oberoende ålder.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.