Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2011 - 13:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fiskeregler ska bli smidigare

Ett samarbete med ministeriet i Helsingfors och en så smidig tillämpning som möjligt av de nya reglerna. Så tänker sig fiskeribyråns chef Jenny Eklund-Melander att man ska tillämpa EU:s nya förordning för fiskerikontroll. De nya reglerna har kritiserats kraftig eftersom de drabbar det småskaliga kustfisket med en oskälig byråkrati. Nyligen har tillämpningsförordningen trätt i kraft om hur man i praktiken ska göra med den kontrollförordning som trädde i kraft för 1,5 år sedan. -Redan den första förordningen innebar att antalet registrerade fiskare på Åland ökade från 200 till nästan 300, säger Jenny Eklund-Melander. Ett bekymmer är att taket redan är nått när det gäller tillåtna antalet registrerade yrkesfiskare på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »