Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 06:19Uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 17:07

Finström önskar seniorboende

Kommunstyrelsen i Finström beslöt på sitt senaste möte att man ska annonsera efter utomstående aktörer som ska bygga ett seniorboende på den gamla dagistomten i Godby, som är i anslutning till äldreboendet Rosengård.

Kommunens önskemål är att boendet ska innefatta minst 25 bostäder, om 1-2 rum och kök, reserverade för gruppen 55+ och gärna blandat hyres-och äganderätter samt med möjlighet till olika slags social service inom utrymmena.

Bakgrunden är en motion i fullmäktige i december 2017 och efter det tillsattes en arbetsgrupp som i sin rapport bland annat framförde att antalet äldre som behöver hjälp och stöd ökar i kommunen och det innebär i praktiken att allt hårdare krav på att öka verksamhetens volym samtidigt som resurserna minskar för varje år. Det blir allt viktigare att samverka och samordna service med andra aktörer t. ex .genom att bygga seniorboende, inbjuda till olika alternativa serviceformer och nya former av tjänster, skriver arbetsgruppen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »