• Jenni Lucenius i Glamiders i Långbergssöda. Foto: Nina Smeds.
  • Jenni Lucenius visar fornfynd från utgrävningarna. Foto: Nina Smeds.
Jenni Lucenius intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: fredag, 13 juli, 2018 - 05:50, uppdaterad: fredag, 13 juli, 2018 - 10:13

”Det finns ett behov att fortsätta”

Del tre i projektet att kartlägga fornlämningarna i Långbergsöda och Tengsöda byar i Saltvik är inne på sin nästsista vecka. Men det finns ett behov att fortsätta undersökningarna i området säger antikvarie Jenni Lucenius vid landskapets kulturbyrå.

Lucenius hoppas på budgetmedel för nästa år. Hon är förhoppningsfull eftersom man har samma regering för nästa års budget. De tre områden som man undersökt är de som prioriterats högst.

- De har mest öppna ärenden, frågor och kanske konflikter som behöver redas ut. Nu har vi fått ett bra underlag för att gå vidare med frågor som markägarna har, säger Jenni Lucenius.

Genom projektet fastställer man mer exakta gränser eftersom områdena i dagsläget bestäms av vägar, diken och fastighetsgränser. Efter grävningarna återstår ännu arbete innan gränserna är omdragna.

- Man ska analysera och sammanställa arbetet till en rapport som ligger som underlag till ett beslut om gränserna ska ritas om och i sånt fall hur, säger Jenni Lucenius.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.