Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 mars, 2022 - 15:18Uppdaterad: torsdag, 10 mars, 2022 - 18:43

Finnlines avbryter trafiken med Ryssland

Rederiet Finnlines upphör att trafikera till och från Ryssland. Däremot kommer de fortsättningsvis att emot rysk last ombord.

- Vi har inte en fullständig bojkott på allt som heter Ryssland, säger Staffan Herlin som är kommersiell direktör och medlem i rederiets verkställande ledning.

Flera andra rederier bojkottar ryska transportföretag och inledningsvis valde Finnlines att inte införa några förändringar i sin verksamhet. Men Staffan Herlin håller inte med om att rederiet nu skulle ha tänkt om eller styrts av den allmänna opinionen.

- Vi följer hela tiden med situationen och an efter som läget förändras så fattar vi ett beslut. Vi har hela tiden varit bekymrade över situationen, säger han.

Att Finnlines väntade längre än andra innan de tog till åtgärder efter Rysslands invasion av Ukraina beror på att rederiet behövde förbereda sin kunder på förändringen, förklarar Staffan Herlin.

Artikeln har uppdaterats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »